L’infant, des que és nadó fins que té tres anys d’edat, ha d’aprendre a mamar, tastar, mastegar, empassar i manipular aliments i també a descobrir diferents olors, gustos i textures, amb la finalitat d’incorporar-se, a poc a poc, a l’alimentació familiar.
L’educació de la conducta alimentària en aquesta franja d’edat té l’objectiu d’aconseguir, a més d’un bon estat nutricional, l’aprenentatge d’hàbits alimentaris saludables.
A la Llar d’Infants preparem un ambient favorable i adequat que permeti que l’infant evolucioni i progressi. Hem d’estar disposats a potenciar la introducció progressiva de tot tipus d’aliments necessaris per a una alimentació sana, el desenvolupament motriu per tal d’arribar a l’autonomia física en l’acte alimentari, actituds de respecte en els moments de menjar, actituds d’higiene i hàbits de socialització lligats a aquesta estona.
Entenem els moments dels àpats com:
- Moments de plaer per a: gaudir, relaxar-se, fer descobertes, establir diferenciacions, valorar els gustos...
- Un acte social i cultural: per a comunicar-nos, realitzar activitats de convivència, establir relacions amb les persones, compartir una estona agradable dins un ambient tranquil i conèixer valors determinats de la cultura.
- La nutrició per a l’organisme: potenciar una alimentació variada, equilibrada i sana, adequar-nos a les necessitats de cada edat, oferir aliments naturals...
- Desenvolupament d’hàbits d’higiene: rentar les mans, netejar la cara,...
Dia a dia veureu la evolució dels objectius establerts en la vida quotidiana, a casa, a l'escola....
Poc a poc ens anem adaptant a les rutines del menjador, aquí us deixem un recull d'imatges.
Triturat mes de Juliol
Sòlid mes de maig
Sòlid mes d'abril
Triturat mes d'abril
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada